Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cesta za svobodou 2.kapitola

13. 10. 2013

                                                                  Ray 

Alfa páru se zrovna narodilo pět vlčat a smečka oslavuje. Jejich vytí se ozývý celým lesem. Všechna vlčata jsou černá po rodičích. Dokonce i nejstarší vlk, který věčně spí oslavuje. Štěňátka to, ale nezájímá. Pro ně je důležitá jedíná věc, a to mlíčko a teplo jejich maminky, která je umývá svým vlhkým jazykem.

 Malý Josh zase zkouší skolit svého velkého brášku Raye. "Hej!" Vykřikne Ray a zuřivě se brání zoubkama a drápkama. "Auu!" Zavyl Josh když ho jeho bratr kousl do ocasu. "To bolí!" Jejich sestry Al a Raika je pozorovaly a smály se. "To jsou paka." Smála se Al. "To jo." Potvrdila Raika. Za sestrami se najednou objevil velký černý vlk. Vlk měl krvavé tlapy a tlamu. "Nesmějte se. Svou hrou si upevňují schopnosti a jednou z nich budou skvělí bojovníci." Řekl a obě sestry vyjekli. "Tati!" Vrčela Al. "Neděs nás." Stěžovala si Raika. "Zase si někoho zabil?" Ptala se Al, která věděla že její otec je zabiják. "Co myslíš?" Zeptal se jejich otec. S hrdostí pozoroval svého syna a doufal že jednou bude jako on. Přece je nesilnější a jako jediný má oči zbarvené do tyrkysova, stejně jako on.  Jeho dcerky ho znali moc dobře a tak věděli na co myslí. "Tati! Prober se! Ray nikdy nebude jako ty! Je až moc hodny." Přesvědčovala Al svého otce a Raika jen přikivovala. Otec si jen povzdechl. "Já vím, ale doufám že změní názor. Ne! Já nebudu doufat! Já si ho tak vycvičím!" Unavená smečka z boje se jen udivěně dívala na svého vůdce. Co to mele? Koho si chce vysvičit? Asi jeho syna. To byli nejčastější myšlenky smečky. Neopovážili se zeptat nahlas. Dokonce i Ray s Joshem pozorovali svého otce, jakoby byl na hlavu. vůdci stačilo jediné zavrčení a všichni z něho spustli zrak. Tedy Ray a Josh ne. "Asi jsem neměl mluvit tak nahlas." Řekl si sklesle. Dcerky jsem kívali na souhlas. 

 Z Joshe a hlavně Raye se stali ohromní vlci. A z jejich sester nádherné a půvabné vlčice. Velký vůdce byl stary, ale stále byl silnější než jeho syn. I přesto mu chtěl předat smečku. Musel mu, ale potvrdit že je jako on. Odběhl k cizí smečce a ukradl vlče. Přinesl ho do smečky. "Podívej synu koho jsem našel na našem území." Lhal jeho otec.

Co s ním uděláme?" 

"Najdeme jeho rodinu?"

"Ne! Zabijem ho!"

"Tak ho zab."

"Mě dneska, ale bolí zuby. Můžeš to udělat ty?"

"Ne, já nejsem ty."

"Zab ho!" 

Teprve teď Rayovi došlo co chce. Chce, abych byl jako on! Ray vrčel a jeho otec se jen udiveně díval. "Nikdy" Sykl a vzal vlče do tlamy. Běžel pryč. Otec se jen naštvaně, ale i smutně díval na svého syna, který ho zradil. "Jak...mohl? Jak mi to mohl udělat?" Zoufal si jeho otec.

 Ray našel vlčeti jeho rodinu, která ho přivítala s pořádným výtím. Ray se toulal krajinou. Najednou skončil lse, ale né tak úplně. Stromy zde byli poloviční a neměli lístí ani větvě. Stálo zde spousta pařezů. Ray najednou zakňučel, protože ho něco pichlo. Na boku měl zvláštní věc. Objevila se další. Ray začal ztrácet vědomí. Vše se točilo a i on se točil. Nemohl pořádně chodit. Velký černý vlk se skácel k zemi a hluboce spal.    

   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář